LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

srijeda, 29. lipnja 2011.

kutijice

Ipak, moram priznati da su mi kutijice najdraže za raditi. Ne znam koliko sam ih do sada napravila. Neke uspješnije, neke malo manje. Dugo vremena sam po netu proučavala kako to druge "tete salvete" rade. Moram priznati, da za početak nisam ni kopče skidala. Po onda sine žaruljica u glavi, i naravno lakše je obojati kada se skine. I tako milijun sitnica, malih tajni s foruma i blogova ostalih teta, prepisivanje i polako ide. Dosta mojih kutijica je našlo svog novog vlasnika i nažalost nisu slikane, ali evo nekih;
Ova je za moj nakit;



ovo mi je jedna od najljepših,
ova je bila poklon mojoj dobroj susjedi;
a ova je otputovala čak u Beč,
kao nagrada na kuglačkom turniru,

i jedna meni posebna,
Posted by Picasa

utorak, 28. lipnja 2011.

velika strast

Moja najveća ljubav i strast. Ovo su slike od prošle godine, nove će M uskoro napraviti , jer je puno bolja u slikanju od mame. Inače ona je zadužena za sve moje slike.


U međuvremenu dodalo se nešto novo, nešto premjestilo. Kada mi sve "lađe padnu u vodu" ja izađem u svoj vrtić, obilazim, gledam, čupkam, rezuckam, zaljevam, presađujem.

I tako svake godine moj vrt izgleda drugačije. Ove godine muž mi je napravio novi bazenčić, samo čeka neka bolja vremena za postavljanje pumpe za vodu. Moram mu odati pohvalu za strpljivost i trud, jer ja stalno nešto novo izmišljam. Te dodaj ovo, premjesti ono, jadan čovjek.

U međuvremenu ovdje gore su premještene ruže, i dodani neki grmovi.

Juka je narasla duplo veća.

Pošto se ova staza od drva raspala i rasušila, naravno postavio je drugu.

Posted by Picasa

poklon

Ovo je bio poklon jednoj M (frendici moje M), ruže su u 3d.
Posted by Picasa

Das masa

Onda sam naišla na DAS masu. Pa šta je sad to?
A tako se dobre stvari mogu od toga raditi. Pošto se ja ujutro vrlo rano ustajem, skuham kavu, ukradem laptop iz Majine sobe (jer u pola pet ujutro ona naravno spava) i googlanje do besvjesti. Forum ovaj, blog onaj, pa skupljam informacije, "snimam" radove, a kada se otvore trgovine u nabavku. I gle čuda, ima te Das mase kupiti i u KTC-u. Pa kupila ja i probala.


Pošto ovo sve pišem sa par mjeseci zaostatka, a cijelo sam vrijeme radila, radove sam podijelila po grupama, a tko će se više sjetiti kojim redom je rađeno.
Uglavnom, radovi;


Bilo je toga još, ali "naravno" nisam slikala prije nego je našlo novog vlasnika.
Pločice s motivima starog Zagreba rađene su za moju šogoricu iz ZG koja ih je poklonila svojim frendicama. Nadam se da su curke bile zadovoljne.
Inače ima na netu jedna dobra stranica neke pivnice iz ZG na kojoj ima tako dobrih slika starog ZG, pa ako kome treba ,tamo su.

STAKLENA FAZA

Kao i svaka "teta salveta" koja je učila sa foruma i blogova, moram probati sve. Tako je došla i faza stakla (zdjelica, boca). Nije bilo neznam kako uspješno, ali nije bilo ni loše.
U samim početcima (a ti početci traju i traju) si zadovoljan, a tek s vremenom i praksom vidiš da može i puuuuuuuno bolje.
Iako moram priznati da na staklu i nije baš lako raditi, jer se kliže pa kliže.



Neki od ovih radova poslužili su kao lijepi poklon za Božić.

BOŽIĆ I USKRS



Iako su Božić a i Uskrs  davno prošli, moram vam pokazati i kuglice i jaja. Ludo je to bilo, puna kuća šljokica, kuglica, štapića i sve nečeg.
Nakon toga bila je puna kuća  jaja, brašna, čokolade, i da ne nabrajam sve, znate i same što sve treba pripremiti za Blagdane.

I konačno, ODMOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Za stol i nabijaj kile.

ponedjeljak, 20. lipnja 2011.

POKLON

Bližio se ročkas mojoj frendici, pa što bi bilo originalnije od onog što ja sama napravim. I konačno se odlučim za kombinaciju više stilova. I to je to. Obzirom da su još uvijek to bili početci, pa i nije ispalo loše. DA NE ZABORAVIM , HTJELA BIH SE ZAHVALITI SVIM FORUMAŠICAMA Cvijet. info FORUMA, na bezuvjetnom dijeljenju iskustava i na svim vrstama pomoći, jer ništa od mojih radova ne bi bilo, da nije njih. Također i svim BLOGERICAMA, na svim podrobnim objašnjenjima, šablonama (koje ću tek kasnije početi upotrebljavati) i svim drugim savjetima.

IDEMO DALJE

Nakon one katasrofalne prve kutijice, i nešto bolje druge, slijedilo je googlanje do besvjesti , dane i noći, ne bih li otkrila neke tajne raznih majstorija. Nakon svega viđenog, SVE MI SE POBRKALO U GLAVI. Ali ne odustajem, nastavljam dalje, kao prvo u šoping (a nisam ispočetka znala koliko to košta), pa sam uzela kist i spužvice u ruke i maljaj, maljaj, ljepi, briši i ispočetka. Pa nastalo nešto ovako;